نفیسه سرابی مهاجر؛ مریم سرخوش؛ علی اصغر نجف پور؛ حسین علیدادی؛ سیما بریدکاظمی
چکیده
زمینه و هدف: مصرف کنندگان اغلب فکر میکنند مواد غذایی وقتی در یخچالهایی با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری می-شوند، بیخطر هستند. با این حال، غذا هنوز هم میتواند فاسد شود و بیماریهای ناشی از غذا را که یکی از مهمترین چالشهای بهداشتی هستند ایجاد کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی آلودگیهای باکتریایی و قارچی در یخچالهای خانگی انجام ...
بیشتر
زمینه و هدف: مصرف کنندگان اغلب فکر میکنند مواد غذایی وقتی در یخچالهایی با دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری می-شوند، بیخطر هستند. با این حال، غذا هنوز هم میتواند فاسد شود و بیماریهای ناشی از غذا را که یکی از مهمترین چالشهای بهداشتی هستند ایجاد کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی آلودگیهای باکتریایی و قارچی در یخچالهای خانگی انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه 30 یخچال خانگی مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا پلیتهای میکروبی شامل بلادآگار و سابورو به مدت یک ساعت در قفسههای یخچال قرار داده شد. سپس محیط کشتهای باکتریایی به مدت 48 ساعت در دمای 36 درجه سانتیگراد و محیط کشتهای قارچی به مدت 5 روز در دمای 28 درجه سانتیگراد انکوبه و کلنیها شمارش شدند. در نهایت بمنظور بررسی میزان آلودگی سطوح یخچال، با استفاده از سواپ استریل مرطوب نمونههای تیمار شده از سطح قفسههای یخچال تهیه شد.یافتهها: بر اساس نتایج بدست آمده، 100% آلودگی باکتریایی و 58% آلودگی قارچی در هوای یخچالهای خانگی مشاهده شد و میزان آلودگی باکتریایی و قارچی در سطح یخچالهای خانگی به ترتیب 9/8-7/4 و 2/7-6/3 (log CFU/cm2) بود.نتیجهگیری: همانطور که در این مطالعه مشاهده شد، باکتریها از طریق دستهای شسته نشده، غذاهای خام، بستهبندی دارای نشت، قفسههای شسته نشده، سطوح یخچال و نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال وارد غذا میشوند. بنابراین اگر یخچالها به درستی نگهداری نشوند، به محلی برای رشد میکروارگانیسمها تبدیل میشوند و به طور مستقیم و غیرمستقیم یخچال و مواد غذایی را آلوده و افراد را دچار بیماری میکنند.